Lezzetin akıp kaybolmaması için en etkili yöntem ..
Ette var olan lezzetli suyun ette kalmasını sağlamak için en çok tercih edilen yöntem mühürleme işlemidir. Peki et mühürlemek ne demektir? Et mühürlemek en genel tanımıyla etin dış katmanında bir kabuk oluşturarak suyunun içeride tutulması işlemidir. Pişirme esnasında dış yüzeyi kabuksu bir dokuya sahip olan et içerisindeki suyu ve yağı dışarıya salmadığı için iç yüzeyi yumuşaklığını ve lezzetini korur.
Peki bu kadar lezzet koruyucu etkisi olan mühürleme işlemi nasıl yapılır?
Son derece kızgın bir tavaya ihtiyaç duymaktayız.Mühürlemek istediğiniz etin dış yüzeyini nemlendirmek diyecebileceğimiz kadar az bir oranda yağ ile temas ettirin. Çok az miktarda yağ kullanmanız önemlidir. Bu oran arttığı takdirde et yüksek ısı ile temas ettiğinde alevlenme meydana gelebilir. Etin her yüzeyini yağ ile nemlendirdikten sonra kızgın tavaya bırakın. Her yüzey için 3-5 dk yeterli bir süre olarak düşünsek de damak tadınıza ve tavanın kızgınlık oranına göre bu süreyi uzatabilirsiniz. Unutmayın sadece mühürleme işlemi yapıyoruz. Dış yüzeyin istenilen seviyede kuruması sağlanılması yeterlidir. Pişirme işlemi daha sonraki aşamadır. Her yüzey için bekleme işlemi gerçekleştirildikten sonra mühürleme işlemi tamamlanır. İstediğinizde pişirip içi sulu ve son derece lezzetli etinizi tüketebilirsiniz. İnstagram sayfamızdan mühürleme işlemini anlattığımız videomuzu izleyerek kolaylıkla tarifi uygulayabilirsiniz.